Fix lamellás, fa zsalugáter

A fix lamellás zsalugáterek nagyon kedveltek masszív, egyszerű, de mutatós kivitelüknek és kedvező árfekvésüknek köszönhetően.

Ennél a típusnál az egyes lamellák fix szögben állása miatt az áteresztett fény mennyisége meghatározott, tehát nem változtatható. Ideális olyan helységek nyílászáróira, ahol erre a funkcióra nincs szükség.

Forgalmazunk ilyen típusú zsalugátereket nagy méretű szellőzőnyílások eltakarására és templomtornyokba is.
Az egyes lamellák közötti réseken vízszintesen nem lehet átlátni, a helységbe ez által csak szűrt fényt enged be.
A fix lamellás zsalugáterek elkészíthetők zárt levelekkel is, ahol az egyes lamellák teljesen egymásra fednek, nincsen közöttük rés, így fényt sem engednek át.

Mozgatható lamellás, fa zsalugáter

A mozgatható lamellás zsalugáterek lehetőséget nyújtanak arra, hogy egy rudazattal változtatni lehessen a lamellák állásszögét, ezáltal a szárnyak zárt állapotában szabályozni lehet a helységbe beengedni kívánt természetes fény mennyiségét.
Ez igen sok esetben hasznos lehet, hiszen pl. televízió nézéshez nem kell annyi fény, mint olvasáshoz vagy egyszerűen csak a hangulatnak megfelelően lehet beállítani a természetes fényerőt a lakótérben.
A lamellák zárt állapotában szinte teljes sötétítés érhető el, míg nyitott állapotuknál ideálisan lehet szellőztetni a helységet.